Posibile cauze ale sclerozei multiple și factori declanșatori

Scleroza multiplă este o boală neurologică progresivă care afectează sistemul nervos central. De fiecare dată când faci un pas, clipești sau îți muți brațul, sistemul nervos central lucrează. Milioane de celule ale... mai multe»

Alergiile la mâncare, factori de risc în scleroza multiplă

Pacienții cu scleroză multiplă care au alergii la mâncare au un risc mai mare de recădere și afectări ale nervilor, potrivit unui nou studiu. Studiul, publicat în Jurnalul de Neurologie, Neurochirugie și... mai multe»

Selma Blair și Cursa pentru eradicarea sclerozei multiple

Actrița Selma Blair, diagnosticată cu scleroză multiplă, a fost recent gazda unui eveniment ”Cursa pentru eradicarea Scleroza Multiplă”, care a strâns 1,8 milioane de dolari, bani care vor fi dedicați cercetării în... mai multe»

Cum e sa fii pacient cu scleroză multiplă din România

  Dragoș Zaharia a fost diagnosticat cu scleroză multiplă în 2006. Boala lui a evoluat într-un mod foarte agresiv, lăsându-l în ultimul an de zile fără tratament. În Europa există tratament pentru... mai multe»

Atitudine pozitivă și implicare la vedetele cu scleroză multiplă

Bolile cronice nu ocolesc nici persoanele bogate și celebre. Însă, multe dintre ele au o atitudine curajoasă și își continuă în mod normal viața. Jack Osborne este fiul starului englez rock Ozzy... mai multe»

Medicament pentru scleroza multiplă, restricționat de Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a început revizuirea medicamentului Lemtrada (alemtuzumab) pentru tratamentului sclerozei multiple în urma unor rapoarte despre afecțiunile imune mediate (cauzate de faptul că sistemul de imunitate al organismului... mai multe»

Opinia pacienților cu scleroză multiplă, consultată la o terapie nouă

O initiativa recentă a Agenției Europene a Medicamentului prin EUnetHTA – Rețeaua Europeană pentru Evaluarea Tehnologiilor Medicale permite pacientilor sa-si exprime opinia asupra unei noi terapii in stadiu de evaluare pe scleroza... mai multe»

Nou medicament pentru scleroza multiplă

Administrația americană pentru Alimentație și Medicamente (FDA) a anunțat aprobarea unui medicament pentru tratarea pacienților cu scleroză multiplă, care au suferit recăderi, inclusiv boala recidivantă și boala progresivă secundară activă. ”Scleroza multiplă poate... mai multe»