Avertisment COPAC: Aveți grijă și de pacienții cu urgențe cardiovasculare în vreme de pandemie!

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România(COPAC) trage un semnal de alarmă cu privire la scăderea dramatică a prezentării la medic  și la unitățile de primiri urgențe a pacienților care prezintă... mai multe»

Recomandări de protecție pentru pacienții cronici în contextul pandemiei cu virusul SARS-CoV 2

coperta ghid (1)   Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România și Societatea Română de Epidemiologie lansează ghidul ”Recomandări de protecție pentru pacienții cronici în contextul pandemiei cu virusul SARS-CoV 2”.... mai multe»

Amenzile aplicate în spitale se dublează

Sancțiunile aplicate de inspectorii sanitari în spitale de dublează pentru nerespectarea regulilor, standardelor şi criteriilor care au caracter obligatoriu în domeniul sănătăţii publice. Această decizie a fost aprobată Hotărârea de Guvern pentru modificarea... mai multe»

Spitalului Universitar va avea helioport

  Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) va avea din toamnă helioport. Heliportul SUUB reprezintă o premieră pentru unitățile medicale din București. Construcția este realizată pe Blocul Operator Central al Spitalului Universitar... mai multe»

Medicamentul Gilenya interzis în sarcină, avertizează Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului recomandă ca medicamentul Gilenya (fingolimod) nu trebuie folosit de paciente cu scleroză multiplă însărcinate sau care pot avea copii și nu folosesc contraceție. Dacă o femeie rămâne însărcinată... mai multe»

Măsuri de evitare a dozărilor greșite la metrotrexat, recomandă Agenția Europeană a Medicamentului

Comitetul de siguranță a medicamentelor (PRAC) din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) recomandă noi măsuri de evitare a erorilor la dozare în cazul metotrexatului. PRAC recomandă noi măsuri de evitare a dozării... mai multe»

O dietă mai sănătoasă controlează astmul, potrivit unei cercetări noi

Potrivit unei cercetări noi, obiceiuri mai sănătoase în privința dietei ajută persoanele cu astm să își reducă simptomele și să aibă un mai bun control asupra bolii. Cercetători de la Centrul de... mai multe»

Posibile cauze ale sclerozei multiple și factori declanșatori

Scleroza multiplă este o boală neurologică progresivă care afectează sistemul nervos central. De fiecare dată când faci un pas, clipești sau îți muți brațul, sistemul nervos central lucrează. Milioane de celule ale... mai multe»

Vitamine de care aveți nevoie în boala Crohn

Boala Crohn afectează apetitul și modalitatea în care nutrienții sunt distribuiți și absorbiți, iar acest lucru poate duce la serioase deficiențe ale unor vitamine și minerale de care aveți nevoie pentru a... mai multe»

Alergiile la mâncare, factori de risc în scleroza multiplă

Pacienții cu scleroză multiplă care au alergii la mâncare au un risc mai mare de recădere și afectări ale nervilor, potrivit unui nou studiu. Studiul, publicat în Jurnalul de Neurologie, Neurochirugie și... mai multe»