Măsuri de evitare a dozărilor greșite la metrotrexat, recomandă Agenția Europeană a Medicamentului

Comitetul de siguranță a medicamentelor (PRAC) din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) recomandă noi măsuri de evitare a erorilor la dozare în cazul metotrexatului. PRAC recomandă noi măsuri de evitare a dozării... mai multe»

O dietă mai sănătoasă controlează astmul, potrivit unei cercetări noi

Potrivit unei cercetări noi, obiceiuri mai sănătoase în privința dietei ajută persoanele cu astm să își reducă simptomele și să aibă un mai bun control asupra bolii. Cercetători de la Centrul de... mai multe»

Posibile cauze ale sclerozei multiple și factori declanșatori

Scleroza multiplă este o boală neurologică progresivă care afectează sistemul nervos central. De fiecare dată când faci un pas, clipești sau îți muți brațul, sistemul nervos central lucrează. Milioane de celule ale... mai multe»

Vitamine de care aveți nevoie în boala Crohn

Boala Crohn afectează apetitul și modalitatea în care nutrienții sunt distribuiți și absorbiți, iar acest lucru poate duce la serioase deficiențe ale unor vitamine și minerale de care aveți nevoie pentru a... mai multe»

Alergiile la mâncare, factori de risc în scleroza multiplă

Pacienții cu scleroză multiplă care au alergii la mâncare au un risc mai mare de recădere și afectări ale nervilor, potrivit unui nou studiu. Studiul, publicat în Jurnalul de Neurologie, Neurochirugie și... mai multe»

70% din spitalele mici și medii nu au dotarea de bază

Afirmația îi aparține Sorinei Pintea, ministrul Sănătății și a fost făcută la Târgoviște. Potrivit ministrului Sănătății, dacă spitalele județene și cele universitare benefiază de dotări, cele mici și medii, de suport nu... mai multe»

Bolile cardiovasculare și diabetul. Mituri vs. fapte

Bolile cardiovasculare, sau mai popular bolile inimii, afectează de până la 4 ori mai multe persoane care trăiesc cu diabet decât persoanele fărădiabet. Cercetările recente au descoperit tot mai multe despre cauzele... mai multe»

Selma Blair și Cursa pentru eradicarea sclerozei multiple

Actrița Selma Blair, diagnosticată cu scleroză multiplă, a fost recent gazda unui eveniment ”Cursa pentru eradicarea Scleroza Multiplă”, care a strâns 1,8 milioane de dolari, bani care vor fi dedicați cercetării în... mai multe»

Centrul NoRo, coordonatorul rețelei nationale de boli rare

Centru Noro de la Zalau va deveni printr-un Ordin al Ministrului Sanatatii coordonatorul retelei nationale de Boli Rare. Anuntul a fost facut de Lidia Onofrei, Ministerul Sanatatii in cadrul unui workshop regional,... mai multe»

Totul despre hipertensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este factorul nr. 1 dintre factorii de risc global de deces provocând atacuri vascular-cerebrale și de inimă și de alte complicații. În fiecare an, peste 10 milioane de oameni mor... mai multe»