Comunicarea, cheia relației dintre medic și pacient

Comunicarea cu medicul este extrem de importantă, iar pacienții au rolul lor în dezvoltarea unei mai bune relații cu profesioniștii din sănătate, în viziunea reprezentanților asociațiilor de pacienți participante la trainingul de... mai multe»

Cheile îngrijirii pacienților cardiaci

Dacă pacienții simt că au timp și disponibilitate pentru a adresa întrebări și de a vorbi cu medicul lor, șansele de a se ține de tratament sunt mai mari, arată studiile recente.... mai multe»

Succesul tratamentului la pacienții cu diabet, legat de comunicare

Se vorbește mult despre comunicarea medic-pacient, despre cât de importantă este și că fiecare medic ar trebui să îi aloce puțin mai mult timp și ceva mai multă disponibilitate. Un studiu a... mai multe»
comunicare medic-pacient

De ce unii pacienți își mint medicul?

Dacă ați fost în situația de a nu îi spune întreg adevărul medicului sau chiar de minți, nu sunteți singur. Un studiu recent a arătat că între 60 și 80% dintre pacienți... mai multe»

Întrebări de adresat medicului dacă aveți diabet de tip II

Din păcate, numărul pacienților  de tip II este tot mai mare. Dacă primiți un astfel de diagnostic, ar trebui să vă gândiți foarte bine ce întrebări adresați medicului, iar atunci când ieșiți... mai multe»

Cum să discuți cu medicul când el nu te ascultă

Cum să evităm un diagnostic greșit sau teste care nu sunt necesare Ni s-a întâmplat tuturor să mergem la medic cu o problemă de sănătate și medicul să fie atent la altceva.... mai multe»

Bariere în comunicarea medic-pacient

Fiecare dintre noi trebuie să fie conștient de cât de importantă este comunicarea pentru a avea rezultate bune la tratament și vindecarea dorită. Totuși există mai multe bariere în comunicarea cu medicul,... mai multe»

Lista cu subiecte de abordat în discuția cu medicul

O listă cu idei și întrebări poate fi foarte utilă atunci când mergeți la medic. Pacienții sunt fie emoționați, fie stresați când merg la medic și pot uita lucruri esențiale, pe care... mai multe»

Întrebări pe care medicul trebuie să vi le adreseze în timpul consultației

Atunci când ajungeți la medic, de fiecare data este important să țineți minte că trebuie să îi adresați întrebări de fiecare data când nu înțeleți ceva. Pe de altă parte, nu ar... mai multe»

Întrebări de adresat medicului dacă aveți astm

Comunicarea cu medicul este extrem de importantă pentru managementul bolii. O bună comunicare ține atât de abilitățile medicului, de modul în care știe să se facă înțeles, de modul în care reușește... mai multe»