Despre noi

Informație de încredere

Pacienții au nevoie de informații medicale de încredere și prezentante într-un mod clar și simplu. În egală măsură, au nevoie de informații legate de traseul lor în sistemul de sănătate în momentul în care ei sau persoane apropiate vor fi pacienți sau de modul de interacțiune cu medicul, asistentul medical sau farmacistul.

Info-pacienti.ro este un portal de informații dedicat pacienților pentru a-i ajuta să aibă mai bine grijă de sănătatea lor.

Luminița Vâlcea – fondator Info-pacienti

Lucrez în comunicarea în sănătate de 11 ani și înainte am fost jurnalist de sănătate.

În toți acești ani am învățat cum este organizat sistemul și care ar trebui să fie circuitul pacientului.

Sunt implicată în activitatea Coaliției Organizațiilor de Pacienți din 2009. Practic, am crescut odată cu organizația. Am cunoscut atât nevoile pacienților cronici, cât și oamenii care, pornind de la propriul lor exemplu, încearcă să schimbe lucrurile în bine.

Cred cu tărie că atitudinea noastră deschisă și curajoasă ne poate aduce un acces mai bun la îngrijirile medicale de care avem nevoie. Pentru a avea o astfel de atitudine, oamenii trebuie să aibă informație.

Utilă. Pe înțelesul lor. De încredere.

Acesta a fost motivul pentru care am fondat www.info-pacienti.ro.

Ne-am propus să furnizăm informație utilă pacientului în periplul lui prin sistem, informație legată de drepturile lui, de accesarea sistemului de sănătate.

Totodată, ne vom concetra pe ceea ce înseamnă comunicarea cu medicul/asistentul medical încercând să oferim cât mai multe informații utile și să educăm pacienții să pună întrebări, să construiască o relație autentică cu medicul.