Hipertensiunea arterială pulmonară, o boală subdiagnosticată

#WorldPhDay2020 În România sunt diagnosticați aproximativ 500 de pacienți cu hipertensiune arterială pulmonară. Totuși, numărul este mai mare, însă din cauza simptomelor comune cu alte afecțiuni, mulți pacienți nu sunt diagnosticați sau... mai multe»

Cum se poartă o mască?

După 15 mai vom fi obligați să purtăm mască în spațiile închise. Acest lucru aduce mai multe întrebări: Vom găsi măști? Dar știm să le purtăm corect? Cum punem, dăm jos și... mai multe»

ARPIM: Vaccinarea trebuie recunoscută ca prioritate de sănătate publică

Cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) aduce în atenția opiniei publice faptul că vaccinarea are un rol major în crearea unor sisteme de sănătate... mai multe»

31 de molecule noi vor fi disponibile pentru pacienți

Guvernul a aprobat ieri o Hotărâre prin care introduce un număr de 31 de molecule inovative în lista de medicamente compensate și gratuite pentru pacienții cu cu boli cardiace cronice, afecțiuni oncologice,... mai multe»

19 cazuri de infecție cu virusul West Nile

Potrivi Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie –... mai multe»

Procedurile de autorizare la nivelul DSP-urilor, digitalizate

Ministerul Sănătății și Direcțiile de sănătate publică vor simplifica și digitaliza procedurile de autorizare și avizare, în perioada următoare. Ministerul Sănătății a primit aprobare pentru cel de-al doilea proiect din cele 7... mai multe»

Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei. Lucruri pe care nu le știați despre hepatitele virale

Astăzi este Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitei. Iată câteva lucruri despre hepatitele virale, precum și moduri de transmitere și tratament. 5 lucruri pe care nu le știai despre hepatitele virale: Hepatitele B și C ucid... mai multe»

Ministerul Sănătății propune înființarea unui Registru de informare toxicologică

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre privind înfiinţarea şi funcţionarea Registrului naţional de informare toxicologică. ReTox este conceput ca un sistem informatic având la bază o aplicaţie... mai multe»

Regulamentul privind timpul de lucru și efectuarea gărzilor, în dezbatere publică

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică Regulamentul privind timpul de muncă, organizarea și efectuarea gărzilor în unitățile publice din sectorul sanitar, cu modificările și completările ulterioare. La nivelul direcţiilor de sănătate publică... mai multe»

Institutul Cantacuzino a început pregătirile pentru producția de vaccin gripal

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, aflat în subordinea Ministerului Apărării Naționale, a început procesul de pregătire profesională a personalului de specialitate în perspectiva producerii vaccinului gripal. O echipă formată din operatori... mai multe»