Epidemie de rujeola, pe fondul scăderii acoperirii vaccinale

De la începutul anului și pana în prezent, au fost înregistrate un număr de 8020 cazuri de rujeola, pe fondul scăderii acoperiii vaccinale, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Sănătate Publica.... mai multe»

Adevaruri sau mituri in afecțiunile reumatismale inflamatorii

Afectiunile inflamatorii reumatismale afecteaza mai mult barbatii decat femeile? MIT. Afecteaza cu pana la 2 treimi maim ult femeile decat barbatii Afectiunile reumatismale inflamatorii afecteaza pana la 1% din populatia Romaniei? MIT.... mai multe»

Hipertensiunea arterială pulmonară, o boală subdiagnosticată

În România sunt diagnosticați aproximativ 500 de pacienți cu hipertensiune arterială pulmonară. Totuși, numărul este mai mare, însă din cauza simptomelor comune cu alte afecțiuni, mulți pacienți nu sunt diagnosticați sau diagnosticați... mai multe»

5 lucruri pe care nu le știai despre hepatitele virale:

5 lucruri pe care nu le știai despre hepatitele virale: Hepatitele B și C ucid anual mai multe persoane decât HIV/SIDA, malaria și tuberculoza. Hepatitele B și C sunt responsabile pentru 2... mai multe»

Ministerul Sănătății propune înființarea unui Registru de informare toxicologică

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre privind înfiinţarea şi funcţionarea Registrului naţional de informare toxicologică. ReTox este conceput ca un sistem informatic având la bază o aplicaţie... mai multe»

Regulamentul privind timpul de lucru și efectuarea gărzilor, în dezbatere publică

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică Regulamentul privind timpul de muncă, organizarea și efectuarea gărzilor în unitățile publice din sectorul sanitar, cu modificările și completările ulterioare. La nivelul direcţiilor de sănătate publică... mai multe»

Institutul Cantacuzino a început pregătirile pentru producția de vaccin gripal

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, aflat în subordinea Ministerului Apărării Naționale, a început procesul de pregătire profesională a personalului de specialitate în perspectiva producerii vaccinului gripal. O echipă formată din operatori... mai multe»

Atenționare de călătorie. Coduri portocalii și roșii de caniculă în Italia și Croația

Sezonul concediilor este în toi, așa că este important să țineți seama și de atenționările meteo. Cei care plănuiesc să plece în vacanță în Italia sau în Croația, trebuie să țină seama... mai multe»

CNAS recunoaște că platforma informatică nu merge

Potrivit unui comunicat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, urmare a unor probleme tehnice, care au condus la întreruperi în funcționarea Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate (PIAS), serviciile medicale, medicamentele... mai multe»

Factorii de risc pentru deficitul de vitamină D

Potrivit unui proiect de ghid pentru evaluarea statusului vitaminei D la adulți, propus de Ministerul Sănătății, există o serie de factori de risc pentru deficitul de vitamina D. Primul factor este expunerea... mai multe»