Bolile cardiovasculare și diabetul. Mituri vs. fapte

Bolile cardiovasculare, sau mai popular bolile inimii, afectează de până la 4 ori mai multe persoane care trăiesc cu diabet decât persoanele fărădiabet. Cercetările recente au descoperit tot mai multe despre cauzele... mai multe»

Totul despre hipertensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este factorul nr. 1 dintre factorii de risc global de deces provocând atacuri vascular-cerebrale și de inimă și de alte complicații. În fiecare an, peste 10 milioane de oameni mor... mai multe»

Cum ții sub control tensiunea arterială? Testează-te gratuit la Spitalul Militar!

Mâine de la orele 8.00 la 11.00 în Ambulatoriul integrat al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” vor avea loc testări gratuite, având ca adresabilitate publicul larg, priveşte conştientizarea importanţei... mai multe»

Testari gratuite ale hipertensiunii arteriale in 17 mai

Cu ocazia Zilei Mondiale a Hipertensiunii Arteriale, in Bucuresti si Craiova in data de 17 mai vor fi vorganizate testari gratyire pentru masurarea hipertensiunii arteriale. Echipa medicala va discuta cu persoanele care... mai multe»

Micul dejun, legat de riscul de moarte prin boli cardiovasculare

Există o legătură între sărirea peste micul dejun și creșterea cu până la 87% a riscul de moarte prin boli cardiovasculare, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Iowa, publicat în Jurnalul... mai multe»