Testari gratuite ale hipertensiunii arteriale in 17 mai

Cu ocazia Zilei Mondiale a Hipertensiunii Arteriale, in Bucuresti si Craiova in data de 17 mai vor fi vorganizate testari gratyire pentru masurarea hipertensiunii arteriale. Echipa medicala va discuta cu persoanele care vin, le ofera informatii despre afectiunile cardiovasculare si vor fi organizate masuratori de tensiune, pulsoximetrie si EKG, dar si recomandari legate de dieta si stil de viata.

Testarile sunt organizat cu scopul de a identifica pacienti hipertensivi, care nu stiu ca au hipertensiune, dar si a celor cunoscuti dar necontrolati.

În Bucureşti, campania se va desfăşura între orele 9,00 şi 18,00 la Spitalul Colţea, Spitalul Floreasca şi la sediul Centrului Medical Emerald. Pentru locuitorii din zona de nord a Capitalei, o echipă a Centrului Emerald va fi prezentă şi în mall Promenada (parter, intrarea Calea Floreasca). În Craiova vor fi efectuate teste la Centrul Medical Prima Clinic.

Campania din Romania face parte dintr-o campanie internationala, organizata de catre Societatea Internationala de Hipertensiune.