Pachetul de servicii de bază ar putea scădea, confirmă Sorina Pintea

Într-un interviu la Radio Europea Liberă, Sorina Pintea, ministrul Sănătății a confirmat că pahetul de servicii medicale ar putea suferi o reducere.

Info-pacienti.ro a anunțat acest lucru în materialul din 6 mai ”Aproape jumătate din românii, nemulțumiți de serviciile medicale”, întrucât în sondajul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, pacienții au fost puși să opteze între a plăti direct la furnizorul de servicii sau a avea o asigurare voluntară de sănătate întrucât ”Viitorul sistem de asigurări sociale de sănătate va implica un pachet de bază mai restrâns decât cel existent in prezent. Dacă ar trebui sa beneficiaţi de servicii neacoperite de pachet, aţi opta pentru: plata directa la furnizor = 61,7 % , o asigurare voluntară de sănătate = 38,3 %.

Aproape jumătate din români nemulțumiți de serviciile medicale

 

În prezent, nu se știe exact ce anume va fi exclus din pachetul de servicii, acestea urmând să fie definite în Normele la Contractul-cadru. Ministrul Sănătății a justificat această măsură întrucât și acum o parte din servicii există doar pe hârtie, însă pacienții plătesc întrucât se plafonul alocat nu este suficient.

În plus, Guvernul României a legiferat luna trecută printr-o Hotărâre de Guvern coplata în sistemul de sănătate.