Vitamine de care aveți nevoie în boala Crohn

Boala Crohn afectează apetitul și modalitatea în care nutrienții sunt distribuiți și absorbiți, iar acest lucru poate duce la serioase deficiențe ale unor vitamine și minerale de care aveți nevoie pentru a sta sănătoși, inclusiv fier, calciu, vitamina B12 și vitamina D.

  1. Deficiența de fier provoacă oboseală și amețeală

Pacienții cu boala Crohn poate duce la deficiență de fier din cauza pierderii de sânge și a inflamațiilor care fac dificilă absorbția nutrienților. Acest lucru poate duce la anemie, când nu sunt destule celule roșii pentru a duce oxigenul în țesuturi făcând dificilă absorbția nutrienților. De aici oboseala și problemele de respirație atunci când faceți mișcare.

”Pacienții cu Crohn pot face anemie. În unele cazuri, fierul nu poate fi absorbit în intentin, chiar dacă luați suplimente, așa că uneori este nevoie de tranfuzii intravenoase cu fier”, a declarat William Sandborn, Directorul Centrului de Gastroenterologie din Universitatea din California.

Ficatul produce o proteină care complică absorbția de fier. În timpul inflamației, când nivelul acestei proteine este ridicat, poate împiedica corpul să absoarbă fier.

O dietă care să includă legume verzi, spanac, fasole este importantă dar este necesară monitorizarea medicului pentru a vedea când este nevoie de suplimente de fier.

2. Medicația poate duce și la probleme cu nivelul de calciu

Cercetările arată că persoanele care au boala Chron au intoleranță la calciu, ceea ce duce la evitarea acestor alimente. Anumite medicamente pot afecta absorbția de calciu.

Calciul este esențial pentru a susține oasele și pentru buna funcționare a inimii și a mușchilor.

3. Operația de rezecție poate face dificilă absorbția vitaminei B12

Deficiența vitaminei B12 este cea mai întâlnită deficiență. În cazuri severe, această deficiență poate duce la deteriorări ale nervilor. Vitamina B12 este absorbită în de o porțiune a intestinului subțire care duce în intestinul gros. La persoanele cu boala Chrohn care au suferit o operație, această porțiune a fost îndepărtată, ceea ce duce la deficiență de vitamină B12.

Ca și în cazul fierului, această vitamină este importantă pentru menținerea unui nivel normal al celulelor roșii.

Această vitamină se regăsește în produse de origine animală, ca ouă, lapte, pește și carne. Micul dejun bogat în cereale este o sursă bună de vitamina B12.

4. Lipsa de acid folic poate provoca anemie

Deficiența de acird folic nu este foarte comună, ci se întâmplă în cazul tratamentului cu metrotexat sau suflasalazine. De regulă, medicii care prescriu aceste medicamente, adaugă și suplimente de acid folic.

Vitamina B se regăsesc în fasole, legume verzi, asparagus, orez și fructe. Este cheia producerii de celule rosșii, pentru sinteza proteinelor și sănătatea pielii. Deficiența poate duce la inflamarea pielii sau dermatite.

5. Deficiența de vitamina D poate provoca crize

Aceastp deficiență este foarte întâlnită la persoane cu boala Chrohn. Cele mai importante căi de a primi vitamina D sunt expunerea la soare și suplimentele. Vitamina D se mai găsește în ouă,  lapte, pește gras, dar nu suficient pentru a obține un nivel potrivit.