COPAC lansează o cercetare pe tema vaccinării

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România a lansat azi, în deschiderea Săptămânii internaționale a imunizării cercetarea ”Atitudinea personalului medical legată de vaccinare”, cercetare ce face parte din campania Inițiativă pentru viitor.

”Ne dorim să aflăm mai multe detalii legate de perspectiva personalului medical legată de vaccinare, cât este de importantă, dacă au ultimele informații despre vaccinare, dacă vorbesc cu pacienții lor, dacă ei înșiși se vaccinează. Rezultatele pe care le vom obține ne vor ajuta să avem o imagine mult mai aplicată despre nevoile și perspectiva medicilor și asistenților medicali despre vaccinare”, a declarat Radu Gănescu, președintele Coalițiie Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Cercetarea se va derula online și se adresează medicilor și asistenților medicali și poate fi completată accesând următorul link

https://docs.google.com/forms/d/1cZ54vTHHXUkiMWGA2VVRdMui4Eq_8m6quFGDukXVzgA/edit

Un al doilea chestionar va fi elaborat și se va adresa pacienților cu afecțiuni cronice.

În perioada 24-30 aprilie, în întreaga lume se celebrează Săptămâna Internațională a Imunizării, cu scopul de promova folosirea vaccinurilor pentru protejarea populației împotriva bolilor. Imunizarea salvează anula milioane de vieți și este recunoscută ca fiind cea mai de success cost-eficientă intervenție din sănătate. Totuși, încă sunt aproximativ 20 de milioane de copii nevaccinați în întreaga lume, arată datele Organizației Mondiale a Sănătății.