Atenție la cumpărarea și păstrarea alimentelor!

De Sarbatorile Pascale, în fiecare familie se pregătesc multe bunătăți. Medicii vă avertizează însă să fiți atenți atunci când cumpărați alimente, să fiți atenți cum le păstrați și preparați și să fiți cumpătați când le consumați.

Ouăle trebuie să aibă coaja intactă şi curată, termenul de valabilitate să fie ştampilat pe coajă. ATENȚIE și la modul de păstrare – la rece sau în locuri uscate și ferite de soare sau alte surse de căldură.

Pacienții cronici trebuie să aibă și grijă să respecte tratamentul. Excesele alimentare și consumurile ridicate de alcool nu sunt recomandate.

Ouăle au o cantitate mare colesterol în gălbenuș, de accea nu este bine să fie consumate mai mult de două pe zi.

Carnea este bine să fie consumată cu multe legume (salată verde, broccoli/conopidă, fasole verde, etc), mai puțin cartofi sau orez.

Pentru a evita toxiinfecțiile, este recomandat:

  • să nu consumaţi carne insuficient tratată termic;
  • să nu folosiţi ouă de raţă/gâscă la prepararea cremelor, prăjiturilor, maionezei;
  • să păstraţi alimentele uşor alterabile (carne, peşte, ouă, maioneză, creme) la frigider;
  • să vă spălați des pe mâini când gătiți