Recuperarea medicală, o prioritate pentru Spitalul Militar Central

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” a achiziţionat aparate medicale de ultimă generaţie pentru secţiile de recuperare medicală, cele mai importante dintre acestea fiind Sistemul robotic de reeducare a mersului cu bandă rulantă şi de susţinere a greutăţii corporale, precum şi Sistemul integrat pentru terapia mâinii, braţelor, degetelor şi evaluarea tulburărilor de statică sau dinamică vertebrală, educarea psihomotricităţii.
Aceste tehnologii medicale sunt dotate cu soft-uri IT care asigură parametrii motrici adecvaţi şi individualizaţi pentru derularea procedurilor medicale, contribuind la recuperarea rapidă şi eficientă a deficitelor.

Recuperarea neurologică urmărește redobândirea abilității de mișcare a pacienților care au avut accidente vasculare cerebrale, traumatisme vertebro-medulare, traumatisme cranio-cerebrale, endoproteze, boli degenerative al articulaţiei picioarelor, etc.
Cele mai importante beneficii se obţin atunci când terapia robotizată este asociată cu terapie clasică de recuperare alături de medicaţia recomandată. Parcurgerea unui proces de recuperare cu sistemul robotic de reeducare a mersului cu bandă rulantă şi sistem dinamic de susţinere a greutăţii corporale are efecte de îmbunătăţire a independenţei mersului, tonusului muscular, vitezei de mers, mobilităţii şi spasticităţii, toate acestea având ca obiectiv creşterea calităţii vieţii.