Primul tratament pentru hepatita C la copii

Administrația Americană pentru Alimentație și Medicamente (FDA) a aprobat primul tratament care tratează toate cele 6 genotipuri de hepatita C (HCV) la copii cu vârste între 12 și 17 ani. Mayret a fost anterior aprobat pentru tratamentul virusului HCV la adulți în 2017.

”Tratamentul antiviral reduce cantitatea de HCV în corp prevenind virusul în a se multiplica și, în cele mai multe cazuri, vindecă infecția”, a declarat Jeffrey Murray, director adjunct al Centrului de Evaluare a Medicamentelor și Cercetare din cadrul FDA

HCV este o boală virală care produce inflamarea ficatului și poate duce până la diminuarea funcțiilor ficatului până la 100% chiar.

Siguranța tratamentului a fost evaluată în cadrul unui studiu clinic pe 47 de pacienți cu genotip 1, 2, 3, sau 4 de infecție HCV fără ciroză. Rezultatele tratamentului de 8 până la 6 săptămâni pentru pacienți a fost 100%, nemaidetectându-se virusul în sânge după 12 săptămâni de la încheiere, sugerând că infecția a fost vindecată.

Durata tratamentului cu Mayret depinde de istoricul pacientului, genotipul viral și de statutul de ciroză. Cele mai comune efecte adverse sunt durerile de cap și oboseala. Mayret nu este recomandat pentru pacienții cu ciroză moderată și contraindicat pentru cei cu ciroză severă.

Aprobarea a fost acordată companiei AbbVie Inc.