Mizeria și lipsa dotărilor de la Institutul ”Marius Nasta”, constatate de ministrul Sănătății într-o nouă vizită inopinată

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a făcut în această dimineață o nouă vizită inopinată la Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, în urma unor sesizari primite din partea unor pacienți care reclamă  condițiile proaste pe care le-au suportat  pe perioada internării la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, pavilionul  Zerlendi. Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” se află în sobordinea Ministerului Sănătății.

“ Am trăit o dezamagire foarte mare, am avut senzația ca m-am intors în timp.  Pacienții nu trebuie să suporte, pe lângă boală, condițiile proaste pe care această unitate sanitară le oferă. Pe langa lipsa dotărilor cu aparatură și mobilier, mizeria m-a deranjat la fel de mult. Nu înțeleg  blazarea personalului medical, de ce acceptă să-I expună pe pacienți și pe ei înșiși, acceptând aceste condiții de foarte multă vreme. Voi lua urgent măsuri pentru ca această situație să fie remediată”, a declarat Sorina Pintea dupa această vizită .

În urmă cu două luni, ministrul Sănătății a avut o intalnire cu consiliul medical și conducerea Spitalului Marius Nasta în care a solicitat întocmirea urgentă a necesarului de dotări și reparații pentru această unitate sanitară.  Necesarul transmis de conducerea Spitalului Marius Nasta  la Ministerul Sănătății nu acoperă în totalitate nevoile de reparații și dotare ale unității sanitare, de aceea, astăzi, ministrul Sănătății a decis să se implice personal în întocmirea necesarului de investiții pentru reparații și achiziție de aparatură medicală necesară.

“ În primul rând, este necesar să suplimentăm urgent personalul care asigură curățenia în pavilionul Zerlendi, care are în componență 3 secții cu 160 de paturi. De asemenea, cei 8,4 milioane lei solicitați cu siguranță nu sunt suficienți pentru ca toate corpurile de cladire ale Spitalului Marius Nasta să fie reabilitate, la fel cum nici lampile ultraviolete solicitate nu sunt singurele echipamente necesare pentru dotarea acestui spital. Vom analiza și care vor fi sancțiunile pe care le vom aplica în acest caz”, a mai declarat Sorina Pintea.