Avertisment! Este nevoie de reglementarea suplimentelor alimentare

Asociaţia Română a Producătorilor de medicamente fără prescripţie (RASCI) trage un semnal de alarmă privind necesitatea unui cadru legislativ care să reglementeze unitar toate produsele clasificate ca fiind suplimente alimentare.

„RASCI, asociaţia reprezentativă pentru segmentul de medicamente fără prescripţie medicală, suplimente alimentare şi dispozitive medicale pentru îngrijire personală, trage un nou semnal de alarmă asupra necesităţii existenţei unui cadru legislativ coerent care să reglementeze unitar toate produsele clasificate drept suplimente alimentare. Cadrul legislativ actual este incomplet, fapt care îl pune în pericol în primul rând pe consumator. E nevoie urgentă de nişte prevederi clare privind obligativitatea atestării compoziţiei şi calităţii tuturor suplimentelor alimentare ce intră pe piaţa din România”, afirmă RASCI într-un comunicat remis presei.

RASCI susține că ar fi nevoie de o instituție-autoritate care să își asume răspunderea pentru toate categoriile de alimente, cum este Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA.

De asemenea, RASCI consideră că trebuie reglementată și publicitatea la suplimente alimentare.