70% din spitalele mici și medii nu au dotarea de bază

Afirmația îi aparține Sorinei Pintea, ministrul Sănătății și a fost făcută la Târgoviște. Potrivit ministrului Sănătății, dacă spitalele județene și cele universitare benefiază de dotări, cele mici și medii, de suport nu au nici dotarea de bază.

Sorina Pintea a declarat că în cazul spitalelor mici, majoritatea echipamentelor sunt din anii 2000-2004 și au nevoir urgentă de echipamente noi. Ea a dat exemplu aparatelor de radiologie, care sunt cel mai des cerute ca investiții la Ministerul Sănătății.

În cadrul acestei vizite, Pintea a anunțat învestiții de peste 7 000 000 mii lei la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (fonduri pentru achiziția unui CT, a unui aparat de radiologie digitală și finalizarea reparațiilor capitale a secției TBC Moroieni). La spitalul județean, Ministerul Sănătății intenționează să aloce fonduri pentru încă un aparat de radiologie digitală.
La Spitalul Municipal Găești au fost alocate peste 2 900 000 mii lei pentru aparatura medicală. La această unitate sanitară vor fi alocate fonduri și pentru reabilitarea secției de chirurgie și a achiziției unui CT, ca urmare a solicitărilor unității.
La Spitalul Municipal Moreni au fost alocate 1542000 mii lei pentru dotare cu aparatură.