Plan Strategic HIV/SIDA, propus de Ministerul Sănătății

Planul Național Strategic pentru supravegherea, controlul și prevenirea cazurilor de infecție cu HIV/SIDA în perioada 2019-2020 a fost lansat în dezbatere publică de Ministerul Sănătății.

Planul Național Strategic pentru supravegherea, controlul și prevenirea cazurilor de infecție cu HIV/SIDA în perioada 2019 – 2021 (PNS) derivă din prioritățile exprimate în cadrul Strategiei Naționale de Sănătate Publică (2014-2020) și urmărește respectarea angajamentelor naționale și internaționale asumate de Guvernul României.

Planul Național Strategic HIV/SIDA 2019 – 2021 (PNS) a fost elaborat de către Ministerul Sănătăţii (MS), în colaborare cu Comitetul Naţional de Coordonare HIV/SIDA și Tuberculoză, cu sprijin financiar din partea Fondului Global pentru HIV/SIDA, Tuberculoză și Malarie (GFATM), în perioada mai – septembrie 2017. Acest document nu a fost însă aprobat oficial și în 2017, Comitetul Național de Coordonare HIV/SIDA și Tuberculoză, alături de Ministerul Sănătăţii au decis reluarea procesului de elaborare a unui document strategic care să orienteze la nivel național intervențiile în domeniu.