70% din spitalele mici și medii nu au dotarea de bază

Afirmația îi aparține Sorinei Pintea, ministrul Sănătății și a fost făcută la Târgoviște. Potrivit ministrului Sănătății, dacă spitalele județene și cele universitare benefiază de dotări, cele mici și medii, de suport nu... mai multe»

Vitamine importante pentru sănătatea ochilor

Ochii sunt organe complexe și au nevoie de diferite vitamine și nutrienți pentru a funcționa normal. Condiții destul de întâlnite, cum sunt retinopatie diabetică, cataracta sau glaucomul pot avea un impact mare... mai multe»

Multi români au diabet și nu știu. Glicemia trebuie măsurată odată pe an!

  Prof. dr. Romulus Timar, președintele Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a declarat la Sibiu în dechiderea Congresului Național de Diabet că peste 1,5 milioane de români au diabet, însă... mai multe»
Vitamina D

Atenție la vitamina D! Deficiența ei crește riscul unor boli cronice

Potrivit unul studiu realizat recent, care a urmărit 903 adulți vreme de 12 ani și a descoperit cum o cantitate scăzută de vitamina D în sânge crește riscul de a dezvolta diabetul... mai multe»

Noi modificari la Legea transfuziilor

La mai puțin de o lună după a au fost aprobate modificări la Legea Transfuziilor, prin care donatorii de sânge vor putea fi notificați în situații de urgență, Ministerul Sănătății a inițiat... mai multe»

Adoptarea unui stil de viață sănătos reduce riscul de demență, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății

Organizația Mondiala a Sănătății recomandă intervenții specifice pentru reducerea degradării cognitive și al demenței. ”În următorii 30 de ani, se estimează că numărul persoanelor cu demență se va tripla. Trebuie să facem... mai multe»

Medicament pentru tuse, retras de Agenția Europeană a Medicamentului

Comitetul pentru siguranță din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a recomandat retragerea autorizației medicamentele ce conțin substanța activă fenspiride din țările Uniunii Europene după ce s-a confirmat că provoacă probleme cu... mai multe»

A scăzut numărul spăgilor în spitale, spune ministrul Sănătății

Aflată în județul Sălaj, Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat astăzi că potrivit datelor centralizate de instituția, pe care o conduce, numărul persoanelor care au pretins sau au dat șpagă... mai multe»

Întâlnire a Organizației Europene pentru Boli Rare la București. Apel pentru îngrijirea integrată a pacienților

Peste 200 de peprezentanții Organizației Europene a Bolilor Rare – EURORDIS, reuniți la București fac apel cu privire la îngrijire integrată până în 2030 pentru cele 30 de milioane de persoane care... mai multe»

Donează sânge și mergi la Untold și Neversea!

Începe campania de donare de sânge intitulată „Blood Network“. Donatorii vor primi bilete gratuite sau reduceri la abonamentele pentru festivalurile Untold și Neversea. Campania, derulată de organizatorii festivalurilor UNTOLD și NEVERSEA, se... mai multe»