Lipsa vaccinului și neprezentarea, cele mai importante cauze ale slabei acoperiri vaccinale cu RRO

Potrivit datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, analiza acoperirii vaccinale cu RRO a arătat că în cazul celor două doze la... mai multe»

Crește valabilitatea biletelor de trimitere pentru medic și analize și numărul de zile de îngrijire la domiciliu

Din semestrul II al acestui an, pentru bolile cronice, valabilitatea biletelor de trimitere pentru specialități clinice și pentru îngrijiri paliative va fi de până la 90 de zile. Totodată și valabilitatea biletului... mai multe»

Totul despre aprobarea și eliberarea dispozitivelor medicale pentru diabetul zaharat

Achiziția, montarea și eliberarea pompelor de insulină, sistemelor de pompe de insulină cu monitorizare continuă a glicemiei, cele implantabile etc. sunt reglementate prin proiectul de Ordin privind modificarea şi completarea Normelor tehnice de... mai multe»

Avertisment! Este nevoie de reglementarea suplimentelor alimentare

Asociaţia Română a Producătorilor de medicamente fără prescripţie (RASCI) trage un semnal de alarmă privind necesitatea unui cadru legislativ care să reglementeze unitar toate produsele clasificate ca fiind suplimente alimentare. „RASCI, asociaţia... mai multe»

Ce faceți dacă sunteți preluat de un nou medic de familie?

Un praxis de medicină de familie deja existent poate fi preluat de un alt medic de familie. Acest nou medic care preia praxisul de medicină de familie are aceleași drepturi și obligații... mai multe»

În ce condiții puteți beneficia de medicamente compensate?

Pentru a beneficia de medicamentele de pe Lista B, compensate în procent de 90%, persoanele cu venituri din pensii sub 700 lei pe lună trebuie să prezinte medicului de familie ultimul talon de pensie,... mai multe»

Cum se face evaluarea pentru încadrarea în grad de handicap pentru persoanele cu dezvoltare incompletă a funcțiilor mentale

Pentru încadrarea în grad de handicap, există anumite criterii medico-psihosociale aprobate printr-un Ordin al Ministerului Muncii (Nr. 762/1992/2007 din 31 august 2007) Cum se încadrează persoanele în aceste criterii stabilesc Comisiile de... mai multe»

Cum puteți beneficia de concediu medical?

Legea stipulează că pentru a beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale, trebuie să plătiți o contribuție pentru asigurare pentru concedii și indemnziații în cota de 1% aplicată asupra venitului lunar... mai multe»

Ce trebuie să știți despre încadrarea în grad de handicap

Dacă aveți un grad de handicap și doriți să obțineți o pensie de handicap, trebuie să vă încadrați în unul din tipurile de mai jos, să depuneți un dosar, care va fi... mai multe»

La ce trebuie să aveți grijă peste 40 de ani. Ce evaluări sunt necesare

Dacă aveți peste 40 de ani, consultațiile și analizele preventive, fără a prezenta anumite semne sau stări de rău, sunt binevenite. Este important să știți că, potrivit Contractului cadru, puteți beneficia de... mai multe»