O dietă mai sănătoasă controlează astmul, potrivit unei cercetări noi

Potrivit unei cercetări noi, obiceiuri mai sănătoase în privința dietei ajută persoanele cu astm să își reducă simptomele și să aibă un mai bun control asupra bolii. Cercetători de la Centrul de... mai multe»

Ce este spirometria? Cum recunoastem astmul?

Poate ati auzit acest termen dar nu stiti exact ce presupune. Prin spirometrie este masurata capacitatea respiratorie a pacientului in acel moment. De aceea, este importanta repetarea testului la anumite intervale de... mai multe»

Spirometrii gratuite în București sâmbătă și duminică

Bucureștenii la risc sau pacienții deja diagnosticați vor putea beneficia de spirometrii gratuite sâmbătă și duminică (11-12 mai) la intrarea principală a Spitalului Colțea din București. Acțiunea este organizată de Societatea Română de Pneumologie,... mai multe»

Ce este un atac de astm și cum poate fi controlat?

Cum îți dai seama că ai un atac de astm? De multe ori poate fi dificil să îți dai seama dacă este vorba despre un atac de astm, mai ales dacă este... mai multe»

Nu lăsa astmul să te țină în afara meciului! 7 mai – Ziua Internațională a Astmului

La Olimpiada din 1984, 67 din 597 din cei 597 atleti aveau astm. Dintre ei, 41 au câștigat medalii. În România, aproximativ 6% din întreaga populație suferă de astm. Echivalentul a aproximativ... mai multe»

Cum se diagnostichează astmul? Ce semne nu trebuie ignorate

În România, potrivit estimărilor Societății Române de Pneumologie, există între 800.000 și 1.000.000 de pacienți diagnosticați cu astm. Aproximativ 6% din populație. Dacă aveți probleme constante de respirație, o vizită la medic... mai multe»

Pacient cu astm? Iată de ce puteți beneficia

În România, există, potrivit Societății Române de Pneumologie, între 800.000 și 1.000.000 de pacienți. Aceștia după diagnosticare, trebuie să beneficieze, potrivit Contractului cadru de consultații și teste, potrivit planului de management realizat... mai multe»

Întrebări de adresat medicului dacă aveți astm

Comunicarea cu medicul este extrem de importantă pentru managementul bolii. O bună comunicare ține atât de abilitățile medicului, de modul în care știe să se facă înțeles, de modul în care reușește... mai multe»